Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Милен Цветков - кривият път

отпечатай новината

20.09.2008 09:00 | Видян 23022 пъти | Гласували 9

Милен Цветков - кривият път

Момче с късмет сигурно е най-правдивото описание за Милен Цветков. Пътят на новия водещ на Биг Брадър може да е крив, но все го води напред.

Всичко започва от софийското Седмо училище на ул. Шишман в самото сърце на милионния град. В онези години Милен попада сред съученици, които по ирония на съдбата ще се превърнат във влиятелни фигури в българския шоубизнес в зората на демокрацията. Там са Дони и Момчил, Мартин Захариев и Камен Воденичаров. Не е ясно дали Милен Цветков също като тях е мислел да прави кариера пред публика, но съдбата сама го вкарва в телевизора.

Завършилия дефектология и специализирал обучение на слепи софийски младеж след голямата промяна се труди като барман в столичното заведение Коко, недалеч от Попа. Често се отбива да го види съученикът му Камен Воденичаров, като от дума на дума двамата решават да пробват Милен в телевизията. Камен е един от основателите на Ку-ку, още няма пари, но затова пък славата е в изобилие.
Речено – сторено – съученикът се оказва част от екипа на може би най-легендарното предаване на 90-те години. Като няма какво друго да му дадат, хващат го за анкети на улицата – най-долното ниво на репортерската стълбица. Дали заради умение или за чар, от който не е лишен, старата и доста опитна тв дама Бригита Чолакова си харесва брюнета. И го кани в своя екип. Той става репортер в нейния Тв неделник като не му е трудно да блесне, понеже е обкръжен само от жени и кинокритика Владо Игнатовски. Когато Бригита организира и тегленето на тотото, Милен става даже водещ или асистент – водещ на доста гледаната хазартна игра.

Когато епохата на Бригита е приключена в телевизията, Цветков е взет в новините. Първо е репортер, а после става даже водещ на По света и у нас, което се смята за върха в кариерата в онези години. Което никак не е малко за човек около 30-те. По Виденово време обаче се изпокарва с тогавашната си шефка – огнената Илияна Йотова, днес евродепутат от БСП. Принуден е да напусне телевизията.  

Изхранва се като зидаро-мазач, колбасар и разносвач на салами, които без притеснение товари и разтоварва по тържища, даже и на Сточна гара. Работи за своя приятел Митко Пачеджиев в неговия цех в село Горни Лозен. Известно време се пробва и за управител на пловдивското заведение на Камен Воденичаров – Казабланка. Прочува се, след като първата му работа е да уволни накуп цели 13 келнери.
Голямото завръщане на Милен е през 2000 г., когато Силва Зурлева го взема за едно от лицата на Нова телевизия. Той започва да води сутрешния блок Здравей, България и изненадващо раздивжва дотолкова “мъртвия” часови пояс, че става класика. Разговорите му по отворения ефирен телефон със зрители раждат бисер след бисер и предаването става изключително популярно. Четири години по-късно Милен напуска за около половин година, но после се връща през 2005 г. в Нова с ново предаване. Следобедното му шоу Часът на Милен Цветков няма същия успех, но твърдо се държи на екран и не спира да провокира публиката и участниците.

След като Ники Кънчев отпадна като кандидат за водещ на Биг Брадър с оттеглянето на стария продуцент Нико Тупарев поради скандали с шефовете на Нова телевизия, Милен поема поста му. В пресата вече се цитираха суми на месечна заплата от порядъка на 20 хиляди лева, но официално потвърждение засега няма. Знае се само, че при Ники доходът май е бил с пъти по-нисък.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !